Тужилаштво из Митровице најавило сарадњу са београдским

Одељење за тешка кривична дела Основног тужилаштва у Косовској Митровици изразило је спремност да београдском Тужилаштву за организовани криминал пружи податке које поседује у вези са убиством Оливера Ивановића.

У одговору косовског министарства правде упућеном Министарству правде Србије истиче се да ће тужилаштво пружити све податке са којима буде располагало "како би се на координирани начин спровела истрага поводом убиства Ивановића и како би се што пре открили починиоци тог кривичног дела".

Одговор косовског министарства је достављен преко Еулекса, наводи се у саопштењу Министарства правде Србије.

Такође, у одговору се наводи да ће извештај са увиђаја, као и остали прикупљени подаци, бити хитно достављени Тужилаштву за организовани криминал након што исти буду сачињени.

Поред тога, Тужилаштву за организовани криминал је упућен и захтев за правну сарадњу поводом пружања информација у вези запаљеног возила које је открила истражна јединица Основног тужилаштва у Митровици.

У међувремену је Тужилаштво за организовани криминал потврдило да је добило захтев Основног тужилаштва у Косовској Митровици за узајамну правну помоћ у циљу провере одређених података и околности које могу бити од значаја за даље вођење истраге у вези са убиством Оливера Ивановића, саопштено је из тужилаштва.

Овај захтев се односи на пружање информација у вези запаљеног возила.

Тужилаштво за организовани криминал је указало и да му је преко мисије Еулекс и Министарства правде Србије достављен и акт Основног тужилаштва у Косовској Митровици, којим је изражена спремност да му пружи све податке и информације којима ће располагати у вези са убиством Ивановића.

Тужилаштво за органзивани криминал је након убиства Ивановића истог дана покренуло предистражни поступак и дало налоге БИА и МУП-у да прикупе потребне информације и обавештења поводом кривичног дела тероризама у правцу расветљавања Ивановићевог убиства.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи