Истрага о убиству Ивановића, Приштина нуди размену информација

Косовски тужилац Шућри Суља, који води истрагу о убиству Оливера Ивановића, најавио је да ће у понедељак бити објављени први резултати истраге, укључујући снимке сигурносних камера, детаље о запаљеном аутомобилу као и форензичке доказе, јављају косовски медији. Приштина је, путем Интерпола, проследила захтев Београду за сарадњу и размену информација, каже заменик косовског министра унутрашњих послова Милан Радојевић.

"Интензивно радимо на истрази убиства Оливера Ивановића. Очекујемо да ће резултати истраге у вези са снимцима сигурносних камера, прегледа возила и форензички извештај бити објављени у понедељак", рекао је косовски тужилац Шућри Суља.

Суља је навео и да ће у извештај бити укључене и изјаве сведока.

У међувремену, заменик косовског министра унутрашњих послова Милан Радојевић рекао је да је косовска полиција отворена за сарадњу ради расветљавања убиства лидера ГИ СДП Оливера Ивановића.

Радојевић је, у изјави за Радио Косово 2, програм на српском језику, рекао да је косовски МУП тим поводом, путем Интерпола, проследио захтев Србији за сарадњу и размену информација.

Ово је најновија у низу изјава политичара из Приштине који, наводно, нуде сарадњу српским државним органима у расветљавању убиства, али се све те понуде односе искључиво на размену информација, а не на учешће у истрази, што је Београд тражио.

Косовски премијер Рамуш Харадинај синоћ је рекао да Еулекс и Унмик нису надлежни да одобре српским органима учешће у истрази о убиству Ивановића. Истакао је да је за такву дозволу искључиво надлежна Приштина, а да он налог за то није дао.

Радојевић напомиње да је до сада већ испитано више сведока.

"Тренутно, полиција ради на анализи доказа и прикупљеног материјала са лица места, такође се ради и на обради видео-назора који је прикупљен са места увиђаја. МУП је спреман на сарадњу са свим службама које могу да помогну у расветљавању овог убиства. У том смислу, косовско министарство унутрашњих послова је преко канцеларије Интерпола у Приштини упутило захтев МУП-у Србије за добијање одређених информација које би помогле у расветљавању овог злочина", рекао је Радојевић.

Лидер Грађанске иницијативе "Слобода, демократија, правда" Оливер Ивановић убијен је у уторак испред седишта странке у северном делу Косовске Митровице.

Ивановић је погођен са шест метака, а полиција је током истраге пронашла запаљени аутомобил "опел астра" који су, наводно, користили нападачи.

Косовска полиција понудила је 10.000 евра за информације о убиству.

Српска полиција је затражила да учествује у истрази.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић рекао је да нема искрене жеље приштинских власти да се на случају убиства Ивановића ради најпрофесионалније могуће и истакао да је потпуно нелогично одбијање Приштине да органи из Србије помогну у истрази.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво