Албанци не одустају од укидања Специјалног суда

Албанске политичке партије у Приштини не одустају од одржавања седнице председништва парламента и опозива одлуке о формирању Специјалног суда за ратне злочине Ослободилачке војске Косова.

Након два неуспешна сазивања седнице председништва парламента, наредна је најављена за понедељак, јавио је портал Љајми позивајући се на више извора.

Наводи се да је и председник косовске скупштине Кадри Весели раније рекао да ће скупштинско председништво бити одржано наредне седмице, не прецизирајући дан.

Шеф парламентарне групе Алијансе за будућност Косова Ахмети Исуфи потврдио је јуче да ће на тој седници бити разматрано да ли ће се на дневном реду скупштине и када на дневном реду наћи укидање Специјалног суда.

Шеф парламентарне групе опозиционог Демократског савеза Косова, Авдулах Хоти, критиковао је јучерашње одлагање седнице председништва због недостатка кворума.

Недолазак на седнице председништва и парламента је катастрофа за Косово, рекао је Хоти.

"Ово је катастрофа за земљу. Институције су нефункционалне, а ми нећемо седети скрштених руку", рекао је Хоти.

Група од 43 посланика у косовском парламенту тражи укидање Специјалног суда.

Та иницијатива је наишла на подршку косовских лидера, али не и међународне заједнице која је преко својих дипломата албанске лидере упозорила да би укидање Суда имало тешке последице по Косово.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво