Ребић од Еулекса тражи хитно укључивање државних органа Србије у истрагу

Директор полиције Владимир Ребић разговарао је са представницима Еулекса и инсистирао на хитном укључивању наших државних органа у истрагу, саопштава МУП.

"Министарство унутрашњих послова је током уторка, 16. јануара 2018. године, одмах након упућеног званичног документа Тужилаштва за организовани криминал, којим се захтева учешће наших истражних органа у спровођењу истраге убиства Оливера Ивановића, више пута контактирало са представницима Еулекса и Унмика", саопштио је МУП.

Како се наводи у саопштењу, директор полиције Владимир Ребић разговарао је са представницима Еулекса и инсистирао на хитном укључивању наших државних органа у истрагу, као и да нашој полицији одмах доставе све расположиве информације о овом тешком кривичном делу.

Министарство унутрашњих послова очекује да увиђај буде извршен на највишем професионалном нивоу, јер би, наводе, у супротном истрага била изузетно отежана и могло би да дође до тешких последица.

"Инсистирамо да Еулекс у најкраћем могућем року укључи државне органе Републике Србије у кривичну истрагу, што би омогућило да починиоци овог тешког кривичног дела буду што пре приведени", истичу у МУП-у.

Министарство унутрашњих послова објавиће и сва документа којима је затражено укључивање државних органа Републике Србије у истрагу, као и упућени захтев за свим расположивим информацијама којима располажу Еулекс и Унмик.

Подсећа се да је одмах након упућеног званичног документа којим се захтева учешће наших истражних органа у спровођењу истраге убиства Оливера Ивановића, Тужилаштво за организовани криминал више пута контактирало са представницима Еулекса и Унмика.

МУП је истовремено медијима проследио фотографије докумената којима је од истражних органа у Приштини затражено хитно укључивање наших истражних органа у поступак истраге убиства Оливера Ивановића.

Међутим, косовски министар правде Абелард Тахири изјавио је синоћ да до сада није примљен било какав захтев Београда да буде укључен у истрагу убиства Оливера Ивановића, нити томе има места.

"До сада косовске институције нису добиле било какав захтев, ни од српске владе ни од било кога другог у вези са укључењем у истрагу случаја убиства Оливера Ивановића", рекао је он за лист Експрес. 

Овде можете погледати документе којима је затражено укључивање државних органа Републике Србије у истрагу: документ 1, документ 2, документ 3, документ 4.

Број коментара 30

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво