У 2017. најмање кривичних дела за последњих десет година

Припадници Министарства унутрашњих послова у прошлој години запленили су 4,1 тону наркотика, што је најбољи резултат у последњих десет година. Број кривичних дела у 2017. години најмањи је у последњих десет година (91.283 кривична дела). Почињено је и најмање убистава, док је број саобраћајних незгода смањен за 17 одсто у односу на просек у последњој декади.

У саопштењу Министарства се наводи и да је због продаје и држања дроге процесуирано 1.668 особа, да су припадници МУП-а у 2017. години угасили и спречили ширење 31.328 пожара, издали више од 2,4 милиона пасоша, личних карата, возачких и саобраћајних дозвола, а кроз контролу на граничним прелазима прошло је готово 69 милиона путника.

Такође, припадници Министарства унутрашњих послова су ученицима четвртог и шестог разреда основних школа одржали 20.815 предавања у оквиру предмета Основи безбедности деце.

"Тим посвећених професионалаца Министарства унутрашњих послова у претходној години даноноћно је радио за Србију и резултати говоре о томе. Наш задатак и у 2018. години биће да Србија и њени грађани буду безбедни", поручио је потпредседник Владе Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, а наведено је у саопштењу МУП-а.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи