Заплена марихуане на граници са Мађарском, крили дрогу у специјалном бункеру

Заједничком акцијом царине и полиције, на излазу граничног прелаза Келебија откривен je товар са 16 килограма наркотика, само два дана након сличне заплене на Батровцима. МУП саопштава да су ухапшена три албанска држављанина А. Д. (1996), Р. Х. (1996) и А. Р. (1993), којима је одређено задржавање до 48 часова.

Дрога је откривена у аутомобилу "мазда 6" албанских регистарских ознака који се за редовну контролу пријавио на излазу граничног прелаза Келебија.

У аутомобилу су се поред возача налазила још два путника, сва тројица младићи од 20-ак година, албански држављани, наводи се у саопштењу Управе царина.

Они су службеницима на прелазу рекли да су се из Албаније туристички упутили у Чешку на викенд.

Како на граничном прелазу Келебија није било услова за детаљан преглед аутомобила, царински службеници су возило допратили до граничног прелаза Хоргош и подвргли га прегледу на мобилном скенеру.

Анализом слике уочене су неправилности у простору иза задњег седишта.

"Чак и искусни цариници су били затечени чињеницом да је бункер иза наслона задње клупе имао уграђен посебно направљен систем за откључавање, што значи да се ради о професионалним кријумчарима. Успели смо, међутим, да након скидања наслона седишта откључамо механизам специјално направљеног бункера, када се пред нама указао товар дроге која личи на марихуану", каже шеф суботичког мобилног тима Одељења за сузбијање кријумчарења Управе царина Светислав Накарада.

Цео товарни простор је био обложен оловним плочама које су кријумчари поставили вероватно верујући да ће оне заварати скенер, додао је он.

Полиција је саопштила да је пронађено 15 пакета са 15,9 килограма марихуане и пакет са 106 грама сканка.

Цариници су у сарадњи са полицијом пре само два дана на излазу граничног прелаза Батровци такође запленили 20 килограма марихуане сакривене у резервоару, бранику и резервном точку једне "шкоде суперб".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво