Младићeви браниоци траже још 150 дана за подношење жалбе

Одбрана Ратка Младића, осуђеног на доживотни затвор, поднела је захтев за продужење рока за подношење жалбе на ту првостепену пресуду.

Одбрана тражи продужење за 150 дана. То би значило да би одбрана имала на располагању за припрему жалбе укупно 180, уместо 30 дана, од изрицања пресуде, 22. новембра.

Рок за подношење жалбе истиче 22. децембра, а одбрана сматра да је тај рок прекратак имајући у виду, пре свега, обим првостепене пресуде, и тражи продужење рока за додатних 150 дана.

Одбрана наводи да пресуда Младићу садржи 2.541 страну са чак 18.211 фуснота што, како истиче, ту пресуду чини најобимнијом у историји Трибунала.

Указује се да је продужење рока за подношење жалбе у интересу правде и истиче да је примерено и у складу са стандардима Хашког трибунала у претходним случајевима.

Наводи се и да је продужење рока примерено с обзиром на здравствено стање Ратка Младића.

Захтев су потписали адвокати Бранко Лукић и Драган Иветић.

Хашки трибунал осудио је 22. новембра Ратка Младића на доживотни затвор, са образложењем да је "значајно допринео извршењу геноцида у Сребреници и других ратних злочина почињених на територији Босне и Херцеговине".

Суд је закључио да је он својим деловањем значајно допринео извршењу генодица над босанским муслиманима у Сребреници, да је терорисао становниство Сарајева, да је наређивао узимање талаца...

Младић је осуђен по 10, од 11 тачака оптужнице.

Ово је првостепена пресуда на коју постоји право жалбе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара