Хулигани се бранили ћутањем, судија им одредио притвор

Петорици хулигана који су дошли из Хрватске и учествовали у нередима током "вечитог" дербија у Београду одређен је притвор, док се шести налази у болници. Они су се током саслушања бранили ћутањем.

Секретарка суда Тања Кољеншић Миленковић рекла је за Танјуг да је судија за претходни поступак донео решење којим је против осимњичених М. С., Т. Д., Б. Х., П. Ј. и М. И. Р. одредио притвор до 30 дана због постојања околности које указују на опасност од бекства.

Притвор им је, како је додала, одређен и због кривичног дела које им се ставља на терет и запрећене казне за то дело, а начин извршења кривичног дела довео је до узнемирења јавности које може угрозити несметано и правично вођење кривичног поступка.

Пребачени су у Окружни затвор у Београду.

Претходно су се на саслушању у Вишем јавном тужилаштву у Београду бранили ћутањем. Шести осумњичени још се налази у болници.

Портпаролка тужилаштва Татјана Секулић је раније навела да су сви осумњичени страни држављани.

Портал Слободна Далмација пише о томе како је дошло до инцидента. Наводи се да је једна група на јужној трибини, са белим тракама око рукава као знаком распознавања, почела да баца бакље према другим навијачима.

У првим моментима је деловало да су то Звездини навијачи који су дошли да се сукобе са "гробарима". Међутим, убрзо је постало јасно да је реч о обрачуну фракција навијача Партизана и борби за превласт на трибини.

Хрватски портал наводи да су у сукобу учествовали "плаћеници" из других земаља: Грчке, Бугарске и Хрватске.

Петорица момака су кренула из Сплита аутомобилом на утакмицу. Неки од њих су тешко повређени у обрачуну на јужној трибини.

Анте Фирић има хематом на мозгу и убодну рану на леђима. Дамиру Товаровићу су констатовани нагњечење мозга и прелом вилице. Стјепану Миховиловићу је сломљен нос, док је Јаков Подруг прошао са лакшим повредама. Пета особа из "сплитске групе" није идентификована.

Број коментара 26

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво