Ухапшене две особе због утаје пореза од 270 милиона

Пореска управа је саопштила да је поднета кривична пријава против одговорног лица привредних субјеката "Страјин", "РСТ старт шпед" из Новог Сада, као и "ДВС роуд" из Крњешеваца, због сумње да је извршио кривично дело утаје пореза у износу од 252,9 милиона динара.

Основано се сумња да је Р. Н. уз помоћ одговорног лица компаније "Делфија Сервисес лимитед" на Сејшелима З. Ј. из Београда, извршио кривично дело пореске утаје.

У истој акцији поднета је кривична пријава и против директора привредног друштва "Дипломатик тобако шоп" д. о. о. из Земуна У. М. из Београда, због постојања основане сумње да је, уз помагање поменутог Р. Н. из Новог Сада, извршио кривично дело пореске утаје у износу од више од 19 милиона динара, што укупно износи 271,9 милиона динара.

Р. Н. и З. Ј. су приведени и након саслушања биће донета одлука о даљем току поступка, док се У. М. налази у бекству.

Пријављени су у периоду од јуна 2016. године до априла 2017. године, увезли 152.225 боксова цигарета марке "марбл", "ашима лагжри" и "мерилин слимс" за које су, у намери да избегну плаћање пореза и других увозних дажбина, царинским органима поднели фалсификоване обрасце аката протокола МСП-а о набавци цигарета за службене потребе дипломатско-конзуларних представништава, као и лажне рачуне о продаји цигарета истима.

На основу тих рачуна, одобрен им је увоз уз ослобођење од плаћања наведених увозних дажбина, и, по окончању царинског поступка, преузели су цигарете из закупљеног простора "Слободна зона Нови Сад" д. о. о. након чега су исте продате на црном тржишту.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво