Правоснажна оптужница против Анђуса за изнуду, следи суђење

Оптужница против телевизијског новинара Дејана Анђуса, којом се терети да је изнуђивао новац од једног бизнисмена, постала је правоснажна пошто ју је потврдио Апелациони суд у Београду, па се ускоро очекује заказивање суђења.

Портпарол суда Мирјана Пиљић прецизирала је да је Апелациони суд потврдио решење Вишег суда којим је у новембру потврђена оптужница од 2. августа против Анђуса.

"По налажењу Апелационог суда правилан је закључак првострпеног суда да прикупљени докази у досадашњем току поступка дају довољно основа за закључак да постоји оправдана сумња да је окривљени изврсио кривично дело које је предмет оптужбе", навела је Пиљић.

Додала је да због тога, према ставу суда, није потребно даље разјашњење ствари да би се испитала основаност оптужнице и да није потребно да се истрага допуни, као и да не постоје разлози који би могли да доведу до обуставе кривичног поступка, односно одбијања оптужбе.

Анђус се оптужницом терети за кривично дело изнуда за које је запрећена казна затвора од три до 12 година.

Детаље оптужнице тужилаштво није саопштило.

Био је ухапшен 30. јуна и у притвору је провео нешто више од месец дана, када је почетком августа пуштен да се брани са слободе.

Новинар, познат по "бритком језику" према писању медија након хапшења, је осумњичен да је од једног бизнисмена покушао да изнуди 30.000 евра. Ухапшен је приликом наводне примопредаје новца, а поједини медији су објавили снимак.

На саслушању у Вишем јавном тужилаштву у Београду Анђус се бранио ћутањем, односно није износио своју одбрану, а могућност да у присуству јавности изнесе одбрану имаће на почетку суђења.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво