Туча у гимназији у Нишу, кривична пријава за два дечака

Један дечак повређен, када су двојица вршњака упала са моткама у кабинет нишке Гимназије "9. мај" и започела тучу. Како РТС сазнаје, реч је о ученицима друге средње школе против којих ће бити поднета кривична пријава.

У МУП-у кажу да је туча пријављена око 18 часова, односно пријављено је да су два дечака свом вршњаку нанела повреде главе.

Лакше повреде, посекотине на врату и лицу, као и посекотине на глави, ученику трећег разреде Гимназије "9. мај" брзо су саниране и пуштен је на кућно лечење, јавља дописник РТС-а.

Како нам је директор гимназије Небојша Лекић рекао, избегнут је много већи инцидент с обзиром на то да су двојица ученика Трговачке школе у гимназију упала са моткама.

Они су прво прекинули пети час у поподневној смени, па су, због упозорења професора хемије и једног од дечака, изашли – да би се убрзо вратили са моткама.

Интервентна полиција је брзо реаговала и, како каже директор, захваљујући њима али и прибраности професора избегнут је већи инцидент.

У кабинету има материјалне штете, па зато у тој просторији данас нема наставе.

Према речима директора, већ су предузете одређене мере с обзиром на то да гимназија има видео-надзор и стална дежурства професора, али нема приватно обезбеђење што ће, после овог инцидента, вероватно морати да уведе.

Трговинска школа је у међувремену саопштила да један од ученика који је синоћ учествовао у инциденту, од септембра није више ђак њихове школе, а да су другог ученика родитељи јутрос исписали, тако да школа не може против њих да покрене никакав поступак.

У полицији кажу да су предузели све неопходне мере. Обавештено је и Више јавно тужилаштво у Нишу, а против два дечака ће бити поднета кривична пријава.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво