Oдређен притвор oсумњиченом за претње Мариники Тепић

Виши суд у Београду одредио је притвор за Т. Л. (29) који се сумњичи да је путем друштвених мрежа претио смрћу народној посланици Мариники Тепић, и наредио издавање потернице за њим.

У саопштењу суда се прецизира да је Кривично ванпретресно веће суда преиначило решење судије за претходни поступак, који је у петак одбио предлог Вишег тужилаштва за одређивање притвора.

Одлучујући о жалби Тужилаштва против решења судије за претходни поступак, којим је одбијен његов предлог за одређивање притвора, веће је данас донело решење којим је делимично уважена жалба тужилаштва .

Према Т. Л. је одређен притвор до 30 дана због постојања oсобитих околности које указују да ће у кратком временском периоду поновити кривично дело и наређено је издавање потернице.

Против наведеног решења није дозвољена жалба, наводи се у саопштењу.

Судија за претходни поступак је након саслушања окривљеног прошлог петка одбио предлог за одређивање притвора за Т. Л. који је био ухапшен два дана раније.

На терет му се ставља кривично дело угрожавања сигурности.

Тужилаштво је тражило притвор за њега због опасности од бекства, јер нема стално пријављено пребивалиште, због опасности да ће утицати на сведока - Маринику Тепић, као и да ће поновити кривично дело.

Полиција је након хапшења саопштила да је осумњичени и раније упућивао претње путем друштвених мрежа појединим државним званичницима и другим јавним личностима.

Истовремено са саопштењем суда о преиначењу одлуке о притвору, МУП је саопштио да је Т. Л. (29) данас опет ухапшен и то због сумње да је на Јутјубу и преко друштвене мреже Фејсбук претио председнику Независног друштва новинара Војводине Недиму Сејдиновићу и члану Извршног одбора те организације новинару Динку Грухоњићу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се