Ухапшено седам кријумчара миграната, троје у бекству

По налогу Тужилаштва за организовани криминал данас је Стална ударна група за сузбијање кријумчарења људи ухапсила седам припадника организоване криминалне групе који се сумњиче да су од марта до јуна прокријумчарили 119 миграната наплаћујући им ту услугу 280 евра по особи.

Један осумњичени пакистанске националности се већ налази у притвору од 6. новембра, обзиром да је ухапшен у вези истог кривичног дела које је извршио у оквиру друге организоване криминалне групе која се такође бавила кријумчарењем људи, док су три припадника ове групе у бекству, саопштено је из Тужилаштва за организовани криминал.

Прецизира се да се осумњиченима ставља на терет да су од 23. марта до 12. јуна на територији Димитровграда, Ниша, Аранђеловца и Београда, омогућили за 119 миграната недозвољен прелаз државне границе Србије. 

За услугу прихвата миграната у близини државне границе Србије и Бугарске, недозвољени транзит кроз Србију и боравак у Србији, као недозвољени прелаз државне границе Србије и Мађарске са циљем транзита у неку од земаља Европске Уније, припадници организоване криминалне групе наплаћивали су око 280 евра по једном мигранту. 

Осумњичене је полиција уз кривичну пријаву привела у Тужилаштво за организовани криминал након чега ће бити саслушани.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи