Тасић се брани ћутањем

Специјални тужилац Еулекса за ратне злочине Пол Флин, саслушао је Дарка Тасића, осумњиченог да је извршио кривично дело ратног злочина против цивилног становништва, а у склопу истраге о догађајима у Малој Круши код Призрена.

Дарко Тасић се сумњичи да је са својим оцем и братом учествовао у паљењу и пљачкању више од стотину кућа у овом селу, као и за депортацију албанских жена и деце у Албанију, током сукоба на Косову.

"По мом савету, господин Тасић се данас бранио ћутањем. Специјални тужилац Флин је за почетак јануара најавио саслушања очевидаца у Малој Круши, нагласивши да не може да гарантује безбедност осумњиченом током ових радњи, тако да ћу у даљем току истраге само ја присуствовати разговорима тужиоца са сведоцима", изјавио је Тасићев адвокат Дејан А. Васић.

Косовска полиција ухапсила је Тасића прошлог месеца. Тасић је рођен у Призрену, са пребивалиштем у Црној Гори.

Ухапшен је на административном прелазу Брњак, на путу Рожаје - Зубин Поток.

Тасић је један од Срба чија се имена налазе на списку лица која се сумњиче за ратне злочине почињене на Косову и Метохији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво