Зорану Марјановићу продужен притвор за још три месеца

Апелациони суд у Београду продужио је за још три месеца притвор Зорану Марјановићу, осумњиченом за свирепо убиство супруге Јелене 2. априла 2016. године на насипу у Борчи.

Према овој одлуци, притвор му може трајати најдуже до 10. марта 2018. године, рекла је портпаролка суда Мирјана Пиљић.

"По налажењу Апелационог суда и даље постоје разлози за продужење притвора имајући у виду да постоји основана сумња да је окривљени извршио кривично дело тешко убиство, за које је прописана казна затвора преко десет година, а посебно с обзиром на начин извршења дела и тежину наступљене последице", напоменула је Пиљићева.

Апелациони суд је имао у виду да постоји основана сумња да је Марјановић на свиреп начин лишио живота своју супругу, тако што је приликом извршења показао нарочиту упорност и безобзирност.

"Постоји основана сумња да је окривљени неутврђеним предметом задао више удараца у главу Јелени Марјановић, наневши јој вишеструке преломе лобање, након чега ју је потопио у канал, услед чега је она преминула", наводи се у образложењу одлуке Апелационог суда.

Све те околности довеле су до узнемирења јавности које може угрозити несметано и правично вођење кривичног поступка, навео је суд указујући да је убиство Јелене Марјановић изазвало велику пажњу јавности.

"Од тренутка проналаска беживотног тела Јелене Марјановић, па до лишења слободе осумњиченог, у периоду од годину и по дана, о наведеном догађају извештавали су бројни штампани и електронски медији", подсетио је суд.

Због тога је даље задржавање Марјановића у притвору по наведеном законском основу неопходно и нужно, нагласио је суд.

Против ове одлуке, дозвољена је жалба у року од три дана од дана пријема писменог отправка.

Марјановић је ухапшен 15. септембра, након готово годину и по дана од убиства.

Он је и пре тога био привођен, али је након испитивања у полицији и на полиграфу пуштан због недостатка доказа.

На саслушању у Вишем јавном тужилаштву у Београду негирао је да је убио супругу и поновио све што је и раније говорио на саслушањима у полицији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво