Таксиста у случају "кантримен" правоснажно ослобођен

Виши суд у Београду правоснажно је ослободио таксисту "Пинк таксија" Сашу Јанковића од оптужби да је избегао да пријави саобраћајну несрећу у случају "Кантримен" у којој је страдао Лука Јовановић (21).

Одлуком Вишег суда у Београду одбијена је као неоснована жалба тужилаштва и потврђена је пресуда Трећег основног суда у Београду из марта ове године којом је након поновљеног суђења Јанковић ослобођен од оптужбе да је извршио кривично дело неотклањање опасности, саопштено је из суда.

Након првог суђења Јанковић је био осуђен на условну казну од седам месеци затвора због непријављивања несреће, али је ту пресуду укинуо Апелациони суд и наложио да се суђење понови.

Апелациони суд у Београду је 2016. године правоснажно осудио на четири и по године затвора возача кантримена Марка Милићева (36) јер је у јулу 2014. године својим возилом усмртио Луку Јовановића (21) на београдском Бранковом мосту, а потом побегао са лица места и из државе.

Тада је потврђена пресуда и његовом куму Братиславу Весовићу од годину дана затвора јер је крио Милићева након инцидента, као и јер му је помогао да сакрије "кантримен".

Овај случај је изазвао велику медијску пажњу крајем лета 2014. године, с обзиром да је Милићев након инцидента био у бекству, а месец дана касније је ухапшен у Кини и у кратком року је изручен Србији.

Током овог процеса, споран је био и ауто којим је извршено кривично дело, с обизиром да никада није пронађен, а сумња се да је растављен на комаде и да није био регуларан.

Судија за претходни поступак Трећег основног суда у Београду је средином септембра 2014. године донео пресуде којима је петоро Милићевих пријатеља, који су кобне вечери били са њим у ауту, осудио на казне кућног затвора од четири до 10 месеци, за које су се нагодили са туžжилаштвом уз признање кривичног дела.

Несрећа на Бранковом мосту догодила се 25. јула, када се Лука Јовановић враћао из града са пријатељима кући.

Њима се на мосту покварила "лада" и кад су изашли да је прегурају у зауставну траку, на њих је налетео "мини кантримен". Јовановић је преминуо дан касније у Ургентном центру.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи