Тужилаштво тражи "не мање" од пет година затвора за Бубала

Тужилаштво за организовани криминал затражило је од Специјалног суда да бившег министра Предрага Бубала осуди на казну затвора "не мању" пет година због злоупотреба приликом продаје пакета државних акција у Луци Београд предузећу "Ворлдфин" из Луксембруга 2005. године.

За још пет оптужених тужилаштво је предложило исту казну, док је за двојицу оптужених предложило казну "не мању" од три године затвора.

Тужилаштво сматра да је током поступка доказана кривица оптужених за дела за која се терете, којима су како се тврди оштетили буџет за више милиона евра.

Због кривичног дела злоупотреба службеног положаја тужилаштво је предложило да на казну, не мању од пет година затвора, осуди поред Бубала и извршне директоре Агенције за приватизацију Миодрага Ђорђевића и Горана Мрђу, директора Центра за тржиште капитала Алексеја Мисаиловића, директора Акцијског фонда Александра Грачанца и директора Сектора за анализу, припрему и организацију продаје у Акцијском фонду Јасмину Драгутиновић.

Због кривичног дела злоупотреба положаја одговорног лица тужилаштво је предложило казну не мању од три године затвора за бившег директора Привредног друштва Лука Београд АД Мирослава Дробца и бившег финансијског директора тог привредног друштва Душана Косовца.

Суђење Бубалу и осталима почело је у јулу 2014. године, када је бивши министар детаљно излагао своју одбрану и негирао оптужбе за злоупотребу службеног положаја.

Завршне речи одбране планиране су за среду и четвртак, након чега се очекује да суд закаже објаву првостепене пресуде.

Лука Београд је продата 2005. године фирми "Ворлдфин" из Луксембурга чији је власник Милан Беко, који је овом поступку био сведок.

Током свог сведочења пред судом, бизнисмен је рекао да му је куповина Луке био један од најгорих послова у животу и да се покајао што је у њега ушао.

У септембру ове године Лука Београд је огласила продају поједине имовине друштва, као и имовину прве и друге групе повезаних лица.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи