Пеурача осуђен на четири и по године затвора

Бивши директор Инспектората за рад Драгољуб Пеурача осуђен је пред Специјалним судом у Београду на четири и по године затвора због трговине утицаја.

Драгољуб Пеурача, осуђен је јер је у два наврата захтевао и узимао новац од власника предузећа како против њих не би били покретани поступци због неправилности у раду.

Истом одлуком, која је данас објављена на сајту суда, Пеурача је правоснажно обавезан да плати 50.000 евра, а изречена му је и забрана вршења позива као именовано или постављено лице у државним органима у трајању од три године.

Овом одлуком одбијене су све жалбе и потврђена је првостепена пресуда Специјалног суда којом је осуђен за кривично дело "трговина утицајем".

Пеурача је осуђен јер је у марту 2014. године у два наврата од одговорних лица појединих предузећа тражио износе од по 30.000 и 50.000 евра на име поклона, како би спречио инспекторе да поднесу прекршајне или кривичне пријаве због неправилности у раду.

У првом случају пристао је на половину траженог износа па му је одговоно лице презудећа преко адвоката 19. марта 2014. године послало 15.000 евра, док је у другом случају 50.000 евра од директора предузећа примио у једном хотелу преко посредника, након чега је ухапшен.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи