Ивану Павловићу Икеру још годину дана затвора због лажног пасоша

Специјални суд у Београду осудио је на годину дана затвора Которанина Ивана Павловића званог Икер због фалсификовања пасоша. Он је прошле године правоснажно одлуком Апелационог суда осуђен на девет и по година затвора због кријумчарања кокаина из земаља Латинске Америке у Западну Европу током 2008. и 2009. године.

Одлуком Апелационог суда Павловићу је био укинут део пресуде који се односио на фалсификовање путне исправе, и наложено ново суђење које је данас окончано новом пресудом.

По налогу Апелационог суда, суђење је било поновљено и Павловићевим сарадницима, којима су данас изречене нове казне.

У саопштењу суда се прецизира да су Радош Зечевић и Радоје Радуловић су осуђени на по три године затвора због кривичног дела неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога, док су првом укинутом пресудом били осуђени на по четири године затвора.

Павловићев сарадник Велимир Кривокапић ранијом одлуком Апелационог суда је осуђен на осам година затвора, док је истом одлуком Бранислав Чолевић правоснажно ослобођен оптужби.

Павловић је осуђен јер је организовао криминалну групу која је током 2008. и 2009. године набављала кокаин у Аргентини и Бразилу, који је затим уз помоћ морнара које је ангажовао прекоокеанским бродовима превожен до лука у Италији, Белгији и Холандији.

Дрогу је у европским лукама преузимао Кривокапић, као и други припадници групе против којих се поступци воде у поменутим земљама, а који су ухапшени у акцијама спроведеним непосредно пре Павловићевог хапшења 2009. године.

Припадници полиције ове три земље тада су запленили 274 килограма кокаина, "уличне" вредности око 50 милиона евра, пренели су раније медији.

Павловић је ухапшен у јулу 2009. године, само три дана пошто је испод његовог возила "масерати" подметнут експлозив у гаражи у центру Београда, који је открила његова супруга кад је хтела да га извезе из подземне гараже "Пионирски парк".

Пуштен је из притвора 2013. пошто је суду положио јемство од 600.000 евра, за одбрану са слободе, као гаранцију да у току поступка неће побећи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи