Ухапшен осумњичени за упад у кућу председнице одбора Нове странке

Полиција је ухапсила Н. А. (1992) из околине Шапца, који је "ушао" у кућу председнице Општинског одбора Нове странке у Пећинцима у покушају да изврши крађу, саопштио је МУП.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је да је полиција током дана ухапсила Н. А. (1992) из околине Шапца, који се сумњичи да је извршио више провалних крађа на територији општине Пећинци.

"Тада је, између осталог, ушао и у кућу председнице Општинског одбора Нове странке у том месту и ова истрага је била проглашена као један од приоритета. Полиција је и у овом случају показала да је ефикасна и брза и пронашли су довољно доказа и ухапсили извршиоца", рекао је Стефановић.

Између осталог, каже Стефановић, осумњичени је препознат и од стране супруга председнице одбора Нове странке.

"Важно је рећи да ова провала ни на који начин није политички мотивисана, већ се доводи у везу са више разбојничких пљачки у претходном периоду за које се сумњичи управо Н. А.", објаснио је министар Стефановић.

Додао је и да осумњичени има више десетина кривичних пријава, али и неколико осуда у свом досијеу.

СНС је поздравила ефикасност припадника МУП-а, напомињући да су лидери ДС-а и Нове странке у вези с тим догађајем свесно обмањивали грађане.

Како наводе, иако је Српска напредна странка одмах реаговала и обавестила јавност да су у питању измишљотине које су пласирали Драган Шутановац и Зоран Живковић како би уграбили неки политички поен и нанели штету СНС-у и Александру Вучићу, они су наставили са подметањима и намерним лажима.

Нова странка негира да је урађена идентификација, МУП одговара 

Нова странка је касније вечерас саопштила да тврдња Стефановића да је ухапшен један од силеџија који су извршили упад у кућу Јелене Грујић Ристић, и то на основу идентификације њеног супруга, "представља гнусну неистину и покушај лажирања истраге".

"Једина је истина да Дејан Ристић, супруг Јелене Грујић Ристић, није идентификовао ниједног од силеџија који су им наоружани упали у дом", наведено је у саопштењу које преноси Фонет.

Странка у саопштењу наводи да су "запрепашћени оваквом изјавом Стефановића, Јелена и Дејан моментално контактирали са начелником пећиначке полиције, који им је на то одговорио да "не зна о чему се ради".

Потом се огласила и државна секретарка МУП-а Дијана Хркаловић, изјавивши да "та странка наставља да обмањује јавност неистинама".

"Апсолутно је нетачно да њен супруг није идентификовао осумњиченог, јер је у присуству заменика тужиоца изјавио да може да препозна лице са прилично сигурним степеном вероватноће, показавши том приликом на слику на којој се налазио управо Н. А. кога је полиција данас ухапсила", истакла је Хркаловићева.

Начелник Полицијске управе Сремска Митровица Ђуро Мандић изјавио је такође да постоји више него довољно доказа, на основу којих је ухапшен и Н. А.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво