На Батровцима задржан товар од 16,5 тона карамел бомбона

Цариници су на граничном прелазу Батровци открили товар са више од 16,5 тона пакистанских карамел бомбона, за који се сумња да повређује право интелектуалне својине.

Случај је откривен око поднева, када је на прелаз пристигао камион хрватских регистарских ознака који је из Ријеке превозио товар пакистанских карамел бомбона за увозника из Србије, саопштила је Управа царине.

Камион је издвојен за детаљан преглед на основу анализе ризика, а како се у њему налазио товар са више од 1.200 колета робе, допраћен је до магацина у Шиду ради детаљног прегледа.

Током контроле утврђено је да се ради о товару у коме су се налазиле искључиво карамел бомбоне разних укуса (јабуке, боровнице, јагоде, лубенице, коле и лимунаде), а да се на њима налазила ознака "Zombie Chews".

Иако нису уочена неслагања у вези са пријављеном количином или врстом робе, за целокупан терет изражена је сумња у погледу оригиналности производа.

Познато је да кривотворене производе не прати никаква документација која би сведочила о њиховој здравственој исправности, због чега они нису безбедни за употребу и потенцијално могу угрозити здравље потрошача, наведено је у саопштењу.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво