Саслушана жртва вршњачког насиља у Аранђеловцу

Поступајући по захтеву тужилаштва, судија за малолетнике Вишег суда у Крагујевцу истражује чињенице које су довеле до вршњачког насиља у Техничкој школи у Аранђеловцу. Саслушана и жртва насиља.

Пре недељу дана саслушано је двоје малолетника због насилничког понашања који су признали извршење дела и изразили кајање.

У Вишем суду у Крагујевцу, саслушана је и трећа малолетница. Пошто се није одазвала позиву суда протекле седмице, издата је наредба надлежном органу, тј. полицији, за принудно довођење.

И она је такође признала извршење кривичног дела и изразила кајање.

Како је за РТС потврдила пи-ар Вишег суда Светлана Симовић, саслушана је и оштећена петнаестогодишња ученица која је била жртва вршњачког насиља.

Она судији за малолетнике описала читав догађај када су је троје другова вербално и физички малтретирали у учионици школе. Навела је да се придружује кривичном гоњењу, као и да се у међувремену помирила са виновницима тог инцидента.

Након што буду изведени сви докази, судија за малолетнике, одлучиће о васпитној мери која ће бити изречена актерима вршњачког насиља, у складу са Законом о малолетницима.

У Техничкој школи у Аранђеловцу кажу да после ванредног инспекцијског надзора чекају извештај Републичке просветне инспекције.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи