Учесници "Протеста против диктатуре" саслушани у Прекршајном суду

Тијана Хегић и Владимир Перић, учесници "Протеста против диктатуре" против којих су поднете пријаве, први пут су саслушани у Прекршајном суду у Београду.

Хегићева и Перић су пре саслушања испред Прекршајног суда извели перформанс "пеглања гласачких листића".

Мања група грађана и представници медија окупили су се испед Прекшајног суда у Устаничкој улици поводом саслушања Перића и Хегићеве, а присуствовали су и представници опозиционих странака – лидер Нове странке Зоран Живковић, Весна Ракић Водинелић, председница савета Нове странке, Зоран Алимпић из ДС-а и други.

У перформасу са даском за пеглање, на којој су Перић и Хегић "пеглали" листиће, поред којих су били сендвичи, учествовао је Живковић.

Испред суда је био постављен и штанд на коме је писало – "Признајем, крив сам". 

Перић је рекао новинарима да је, након председничких избора у Србији, био учесник мирних и спонтаних протеста и да не намерава да плати било коју казну којом би пунио буџет непостојећим прекршајима и да ће радије одслужити затворску казну.

Хегићева је рекла да ни она није сигурна да ли би платила казну или бар не одмах, као и да сви учесници тих протеста треба да наставе да се боре за грађане, као и да учесници тадашњих протеста нису политичари већ активисти.

Против њих су поднете прекршајне пријаве као организатора протеста, који нису били пријављени.

Живковић је рекао да је то саслушање наставак репресије владајућег режима, а није желео да коментарише дешавања унутар Покрета слободних грађана истичући да никад не коментарише догађаје у других странкама.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи