Хапшење у Суботици због утаје 328 милиона динара пореза

У заједничкој акцији инспектора Пореске управе, Пореске полиције и Министарства унутрашњих послова, ухапшено је физичко лице из Суботице због основане сумње да је избегавањем плаћања акцизе и пореза на додату вредност оштетило буџет Србије за више од 328 милиона динара, саопштио је МУП.

Ухапшени Суботичанин је у саизвршилаштву и уз помагање још 11 особа, која су такође осумњичена за утају пореза, организовао посао нелегалне производње и продаје акацизних производа. 

Основано се сумња да су од августа 2015. године до априла ове године илегално производили и продавали жестока алкохолна пића за која су користећи лажну документацију обезбедили 3,7 милиона акцизних маркица. 

Затим су их, користећи мрежу такозваних "фантом" и "перачких" предузећа, продавали велепродајним и малопродајним објектима. 

Том приликом избегнуто је плаћање више од 328 милиона динара акциза и ПДВ-а. Да би прикрили трагове извршеног кривичног дела, осумњичени су привредно друштво које је основано на територији општине Суботица пререгистровали и пребацили на територију Аутономне покрајине Косово и Метохија.

Суботичанин коме је одређено задржавање до 48 сати ће уз кривичну пријаву бити приведен Општинском јавном тужилаштву у Суботици, наведено је у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво