Шекуларцу одређен притвор, наставља се истрага

Специјални суд у Београду одредио је притвор Дејану Шекуларцу, осумњиченом да је био припадник криминалне групе Дарка Шарића која се бавила шверцом кокаина и одредио да се после вишегодишњег прекида истрага против њега настави.

Дејан Шекуларац се јуче предао полицији на београдском аеродрому "Никола Тесла" након чега је ухапшен и спроведен у притвор.

Он је саслушан код судије за претходни поступак који је потом донео одлуку да остаје на снази решење о одређивању притвора према окривљеном из 2009. године, прецизирала је за Танјуг портпаролка суда Бојана Станковић.

Притвор му је одређен због постојања опасности од бекства и бојазни да би могао постати поново недоступан српским органима гоњења уколико би се нашао на слободи.

Такође, притвор му је одређен и због постојања особитих околности које указују на опасност да ће у кратком временском периоду поновити кривично дело.

Шекуларац није на оптужници против Шарићеве групе, пошто је против њега прекинута истрага, јер је био недоступан правосудним органима Србије, а истрага је данас поново активирана.

Истрага је вођена због сумње да је извршио кривично дело удруживање ради вршења кривичних дела и неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Била је прекинута 2011. године до проналаска окривљеног, а сада се наставља у складу са одредбама Законика о кривичном поступку.

Шекуларац, пореклом из Бијелог Поља, за којим је трагао Интерпол због сумње да је у сарадњи са Дарком Шарићем шверцовао велике количине наркотика из Јужне Америке, предао се и пре две године црногорској полицији.

Пошто београдско тужилаштво није желело да му достави доказе, црногорско правосуђе није покретало поступак против њега.

Прошле седмице предала су се још два Шарићева сарадника након вишегодишњег скривања због којег им се судило у одсуству, Небојша Сретеновић и Петар Обрадовић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво