Лекар Ристић: Младићу би без прегледа могао да буде угрожен живот

Одбрана Ратка Младића затражила је oд председника Хашког суда Кармела Ађијуса да поново размотри одлуку којом је одбијен захтев за посету лекара Младићу у притвору, а која је занована на мишљењу медицинског особља притворске јединице.

Одбрана је суду доставила и мишљења других стручњака који су дали супротан став у вези са Младићевим здравственим стањем.

Будући да је медицинско особље у понедељак закључило да би посета лекара шкодила Младићевом здравственом стању пре изрицања пресуде, заказане за 22. новембар, браниоци су објавили део мишљења лекара Ристића, чија је посета првобитно била одобрена, а потом забрањена.

У мишљењу тог лекара се наводи: "У случају да је неопходно присуство пацијента Ратка Младића изрицању пресуде, без претходног спољног прегледа, дијагноза и терапија, упозоравам да би у тим околностима он био директно изложен високом ризику за појаву фаталних компликација, као што су - још један мождани удар, још један инфаркт или изненадна смрт".

"То би било супротно свим етичким медицинским правилима", навео је Ристић у свом мишљењу.

Секретаријат Трибунала је иначе тражио да се доставе мишљења два независна експерта поводом забране посета свим притвореницима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи