Прешево, спречено изношење 3,5 милиона норвешких круна

Цариници на граничном прелазу Прешево су у сарадњи са полицијом, спречили покушај износа више од 3,5 милиона непријављених норвешких круна.

Непријављени новац је откривен током прегледа "мерцедеса" норвешких регистарских ознака којим је путовао брачни пар норвешких држављана албанске националности, саопштила је Управа царина.

Обоје су приликом прегледа изјавили да немају ништа да пријаве, а када је у пртљажнику пронађена кеса пуна норвешких круна, рекли су да су новац понели како би купили кућу у Приштини.

Возач, 46-годишњи мушкарац, је износ од више од 3,5 милиона норвешких круна ставио у најлонску кесу, па потом у путну торбу, где су га цариници затекли приликом прегледа.

Укупна сума овом приликом откривених девиза износила је 3.661.900 норвешких круна, односно 386.609 евра, од чега је брачном пару враћено по 10.000 евра колико износи дозвољени лимит који путници нису у обавези да пријављују.

Остатак новца у вредности од 3.472.500 норвешких круна, односно 366.700 евра, привремено је задржан до окончања прекршајног поступка, наводи се у саопштењу.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 24. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи