Шарић: Лазаревић ми није преносио полицијске информације

Оптужени за организовање шверца кокаина из Латинске Америке у Западну Европу Дарко Шарић рекао је у Специјалном суду у Београду да му некадашњи шеф кабинета министра унутрашњих послова Бранко Лазаревић није никада одао ниједну полицијску информацију.

Шарић је, на данашњем суђењу Лазаревићу и још тројици оптужених да су му одавали поверљиве полицијске информације о праћењу припадника његове групе, први пут говорио о овом предмету, пошто је у истрази одбио да сведочи позивајући се на своје право да себе или блиске особе не изложи кривичном гоњењу.

Овај оптужени је подсетио да је и у полицији на полиграфу рекао да му нико никада из врха МУП-а није преносио информације.

Поред Лазаревића, који је оптужен да је у више наврата одавао поверљиве податке који представљају службену тајну оптужени су и некадањи руководилац у министарству унутрашњих послова Борис Гара, адвокат Радован Штрбац и бизнисмен Родољуб Радуловић познатији као Миша Банана, који је у бекству па му се суди у одсуству.

Шарић је посведочио да од оптужених познаје Штрпца, јер му је он био адвокат, као и Радуловића од 2004. или 2005. године.

Додао је да од Радуловића никада није за себе тражио ништа, али да га је молио да помогне Станку Суботићу да му се усвоји јемство (и укине притвор и потерница), јер је знао да Радуловићу пријатељ тадашњи министар унутрашњих послова Ивица Дачић.

Према сведочењу Шарића, Дачић је избегавао Радуловића и није му одговарао на позиве.

Упитан да ли су он и његов брат изнајмљивали простор на Студентском тргу у Београду, чији је власник била Социјалистичка партија Србије, он је одговорио позитивно, напомињући да је то тек касније сазнао.

Шарић је говорио и о честом мењању бројева телефона, истичући да је то радио како га не би стално звали људи који му траже новац на зајам.

У наставку суђења је планирано испитивање сведока сарадника тужилаштва Драшка Вуковића, због чега је одбрана негодовала.

Лазаревић и остали се терете да су током 2008. и 2009. преносили поверљиве полицијске информације Шарићу пре покретања званичне истраге за шверц кокаина у октобру 2009. године.

У оптужном предлогу се наводи да је Гара преносио кључне податке Лазаревићу о праћењу Шарићеве групе, након чега је Лазаревић те информације прослеђивао Штрпцу и Радуловићу, а они Шарићу.

То поступање је, како сматра Тужилаштво за организовани криминал, угрозило истрагу полиције јер су припадници Шарићеве групе променили дотадашњи начин комуникације.

Шарићу је у току поновљено суђење поводом оптужби за кријумчарење кокаина, као и суђење за прање пара и фалсификовање докумената.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво