Више тужилаштво: Нема основа за покретање поступка у случају Јајинци

Више јавно тужилаштво у Београду саопштило је да нема основа за покретање кривичног поступка из његове надлежности у случају оружја које је прошле године пронађено недалеко од породичне куће председника Србије Александра Вучића у Јајинцима. 

"Након окончаног предистражног поступка које је Више тужилаштво у Београду водило у правцу утврђивања чињеница и околности везаних за остављено оружје у Јајинцима и свеобухватних провера извршених од стране надлежних полицијских служби, нисмо нашли законских основа за покретање кривичног поступка за кривично дело из наше надлежности", рекла је Танјугу портпарол Тужилаштва Татјана Секулић. 

Раније данас, министар унутрашњих послова Небојша Стефановић је рекао да полиција у овом тренутку нема довољно доказа да би привела било кога везано за оружје пронађено у Јајинцима, али да то не значи да МУП нема одређена сазнања и да не ради на томе.

"Наравно да је то приоритет, али ако не обезбедимо довољно доказа, бесмислено је да идемо у судски поступак. Да ли сам задовољан што је прошло годину дана? Свакако да нисам, али, ја ћу инсистирати да настави да се ради на том случају као што се радило и до сада", рекао је Стефановић новинарима.

Додао је и да упорност полиције доводи до тога да се случајеви реше, те да би сви волели да је тај случај решен сутрадан.

Крајем октобра 2016. године у Јајинцима су пронађени сандуци са оружјем у којима се налазила зоља, неколико ручних бомби и муниција, и то у шуми недалеко од породичне куће председника Србије.

број коментара 17 Пошаљи коментар
(четвртак, 16. нов 2017, 01:09) - anonymous [нерегистровани]

.

Bez dokaza nema ni odgovornosti sto je dokazao i tuzilastvo u Beogradu.

(четвртак, 16. нов 2017, 00:34) - anonymous [нерегистровани]

Policija

I ako nema dovoljno dokaza, važno je nastaviti istragu kako bi se došlo do nekih podataka ili inforamcija o razlogu ostavljanja oružija u JAjincima.

(четвртак, 16. нов 2017, 00:33) - anonymous [нерегистровани]

Pravda

Treba to dobro ispitati.

(четвртак, 16. нов 2017, 00:17) - anonymous [нерегистровани]

Olja

Atentat na predsednika se mora istraziti.

(среда, 15. нов 2017, 23:37) - maki [нерегистровани]

sporo

Prilicno sporo se sprovode predistrazni i istrazni postupci. A i sudstvo je kriticno, sporovi uglavnom traju godinama. Sto se tice konkretnog slucaja, samo objektivno treba sagledati situaciju. Bezbednosne sluzbe moraju da rade svoj posao, bez greske.

(среда, 15. нов 2017, 23:32) - anonymous [нерегистровани]

Rom

Imamo nadlezne osobe koje trebaju to da rade.

(среда, 15. нов 2017, 22:56) - anonymous [нерегистровани]

Kika

Ne treba zanemariti ničiju mržnju

(среда, 15. нов 2017, 19:38) - anonymous [нерегистровани]

Posao

Ostavimo nadležne institucije da rade svoj posao, a sigurna sam da ga rade najbolje što mogu.

(среда, 15. нов 2017, 18:35) - Ana [нерегистровани]

Pravda

Bitno je da je oruzje pronadjeno,a dokazi i pocinioci ce kad tad biti pronadjeni! Pravda je spora,ali dostizna!

(среда, 15. нов 2017, 18:17) - Porotnik [нерегистровани]

Rts

Istraga se nastavlja, a verujem da ce se naci i validni dokazi, kako bi se protiv aktera pokrenuo krivicni postupak. Pripadnici MUP-a su ozbiljno shvatili ovaj zadatak, nuzno je sto pre resiti slucaj Jajinci.