Проширена истрага у предмету против Богдана Митровића

Специјални тужилац за ратне злочине на Космету Ељез Бљакај проширио је истрагу која је до сада вођена против Богдана Митровића из села Сопина, код Суве Реке, на још седам особа, од којих је и један Албанац.

Основни суду Призрену усвојио је овај предлог, са објашњењем да то захтевају "сложеност поступка, као и досадашњи резултати истраге".

Адвокат Дејан Васић сматра да се ради о "куповини времена специјалног тужилаштва које је усвојој истрази дошло у ћорсокак."

"Чудно је то што специјални тужилац поступа на овај начин, обзиром да се целокупан поступак одвија по основу исказа једногсведока, и то повереника за повратак у Општини Сува Река, Ђељадина Садикаја, чије речи су у потпуности негиране исказима других сведока специјалног тужилаштва, па је његов кредибилитет доведен уозбиљну сумњу", пренео је Васић РТС-у. 

Он је рекао да је у жалби на тужиочев предлог, да се о ратним догађајима у Сувој Реци затражи асистенција Трибунала за разне злочине у Хагу, навео да би потребније било наћи претходне изјаве које је Садикај давао на Косову, а из којих ће се видети да је Богдан Митровић први пут поменут тек сада, 18 година након рата. 

"Сматрам да је ово проширење истраге само куповина времена специјалног тужилаштва које је у својој истрази дошло у ћорсокак", подвукао је адвокат Васић, бранилац Богдана Митровића.

Митровић је ухапшен крајем августа у Сувој Реци, тако што су га припадници Специјалне јединице косовске полиције извели из аутобуса, у којем је била група од 50 расељених Срба, који су обишли рушевине православне цркве у селу Мушутиште.

Митровић је ухапшен под оптужбом да је починио ратни злочин, а по пријави комшије Албанца који је након рата у селу Сопина узурпирао његово имање.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво