Притвор осумњиченим трговцима кокаином

Специјални суд у Београду одредио је притвор до 30 дана двојици осумњичених за међународну трговину кокаином, који су пре два дана ухапшени у заједничкој акцији српских и чешких безбедносних органа.

Притвор је одређен Новосађанима Радославу Цвијовићу Цвики (63) – држављанину Црне Горе и његовом зету Славку Павлову (40).

Против Цвијовићевог сина Бранислава (39), који је заједно са Јосипом Цапиком (59) и Браниславом Бикићем (45) ухапшен у Прагу непосредно након примопредаје 8,4 килограма кокаина, поступак ће спровести чешки правосудни органи.

Портпаролка суда Бојана Станковић прецизирала је за Танјуг да је судија за претходни поступак донео решење којим је одредио притвор до 30 дана према осумњиченима због особитих околности које указују на опасност од бекства, затим због опасности да ће ометати кривични поступак утицањем на сведоке, као и због постојања особитих околности које указују да ће у кратком временском периоду поновити кривично дело.

Против наведеног решења осумњичени и њихови браниоци могу изјавити жалбу кривичном ванрасправном већу у року од три дана од пријема решења.

Осумњичени се терете за кривична дела удруживање ради вршења кривичних дела и неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Полиција је јуче саопштила да постоје основи сумње да је ова организована криминална група у дужем временском периоду набављала и дистрибуирала кокаин на територијама Србије, Мађарске, Аустрије, Италије, Немачке, Словачке и Чешке и продавала га и у другим европским земаљама.

Радослав Цвијовић се сумњичи да је организатор криминалне групе.

Полиција је осим кокаина, од петорице осумњичених привремено одузела око 110.000 евра и више скупоцених аутомобила "порше панамера", "ауди А8", "мерцедес" и друга возила мање вредности.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво