Припремно рочиште Беливуку одложено за 25. децембар

Припремно рочиште у процесу против Вељка Беливука (32), званог Веља Невоља, и још двојице окривљених за помагање у извршењу убиства Властимира Милошевића 30. јануара ове године одложено је у Вишем суду у Београду за 25. децембар.

Рочиште је одложено због спречености судије да дође из здравствених разлога, рекла је Танјугу портпаролка суда Бојана Станковић.

Припремно рочиште ће бити одржано без присуства јавности и на њему ће се оптужени кратко изјаснити о кривици, након чега ће суд заказати главни претрес (суђење) који ће бити јаван и на коме ће моћи детаљно да изнесу своје одбране.

Оптужница против Беливука, Марка Миљковића и Мирка Којића недавно је постала правоснажна, јер се оптужени нису жалили на њу Апелационом суду.

Беливук и Миљковић су у притвору, док је Којић у бекству.

Сва тројица су оптужени за помагање у извршењу убиства Милошевића.

Они су се првобитно сумњичили за кривично дело тешко убиство у саизвршилаштву, али је у току истраге квалификација дела промењена, па се сада терете као помагачи, а не извршиоци.

Беливук, који је у медијима познат и као Веља навоља, ухапшен је почетком фебруара, а Миљковић у мају.

На саслушању у тужилаштву, Беливук је негирао учешће у убиству, док се Миљковић бранио ћутањем.

Милошевићево беживотно тело пронађено је на трамвајским шинама у Улици краљице Марије у Београду, код броја седам.

Медији су писали да је Милошевић био познат по насилничком понашању и да се бавио борилачком вештином кјокушин карате.

Беливук је у септембру 2016. године на основу споразума са тужилаштвом о признању кривице осуђен на годину дана кућног затвора због пребијања припадника обезбеђења директора ФК Партизан Милоша Вазуре, када су инцидент забележиле сигурносне камере клуба. 

Међутим, извршење те казне према којој не би могао да напушта стан без одобрења суда, још није било отпочело у време Милошевићевог убиства.

Беливук је био један од најближих пријатеља убијеног вође навијача Партизана Александра Станковића, познатијег као Сале Мутави.

Станковић је ликвидиран у октобру 2016. године у близини Окружног затвора након што је у друштву Беливука завршио тренинг у теретани.

број коментара 0 пошаљи коментар