Претње и заплена оружја после пресуде "кумановској групи"

Косовска полиција запленила је велику количину тешког наоружања и војне опреме недалеко од Глоговца, недуго пошто је фантомска Национална ослободилачка армија, путем интернета, запретила нападима уколико Албанци у Македонији, због пресуда "кумановској групи", не напусте државне институције. За сада, нема информација да ли су та два догађаја повезана.

Тешки митраљези, минобацачи, радио-станице и велика количина муниције пронађени су сакривени недалеко од села Врбовац код Витине, потврдила је косовска полиција, чију су акцију надгледали представници међународних мисија на Косову.

Пронађено наоружање је у прилично лошем стању, па се претпоставља да је недалеко од македонске границе закопано још од сукоба у тој држави 2001. године.

Косовска полиција покренула је истрагу, наводећи да, током претходних контрола, на месту на којем је наоружање пронађено није било никаквих трагова оружја.

Акција косовске полиције уследила је свега неколико сати пошто је Национална ослободилачка армија, која је расформирана после рата у Македонији, путем интернета запретила нападима уколико сви Албанци у року од три дана не напусте македонске институције.

Ова претња је уследила после пресуда припадницима "кумановске групе", које је суд у Скопљу осудио на доживотне казне и казне затвора у трајању од 12 до 40 година.

Међу припадницима те групе је и неколико Албанаца са Косова, бивших припадника ОВК.

Након ове претње, македонска полиција предузела је "мере како би се очували мир и стабилност".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво