Младићевој одбрани понуђена три термина за посету лекара

Секретаријат Хашког трибунала саопштио је да је одбрани генерала Ратка Младића понудио три групе термина за посету два лекара из Србије, као и да је предложио да би њихова посета могла да буде организована и пре тога, пошто му је раније достављена неопходна докуметација страних експерата.

У допису судском већу, Секретаријат није навео које је датуме понудио, али је указао да је могуће органзивати посету и пре њих.

Секретаријат је позвао Младићеве браниоце да се изјасне да ли је посета могућа пре понуђених датума.

Одбрана Ратка Младића сматра да је посета српских лекара неопходна да би се утврдила његова процесна способност, односно да ли може да учествује у поступку, и тим поводом је затражила да се одложи изрицање пресуде, које је предвиђено за 22. новембар.

Тужилаштво Хашког трибунала затражило је од судског већа да одбије захтев Младићеве одбране.

Младић, који је био врховни комадант Војске Републике Српске, оптужен је за ратне злочине почињене на територији Босне и Херцеговине током 1992. до 1995. године.

Влада Србије недавно је на захтев његових бранилаца и породице дала гаранције за Младићево пуштање на привремену слободу из притвора Хашког трибунала ради лечења, а одговор Хага се и даље чека.

број коментара 0 пошаљи коментар