Избегао плаћање 37 милона динара пореза

Пореска управа поднeла је кривичне пријаве против три особе због сумње да су умешане у утају пореза којом је оштeћен буџет за 37 милиона динара.

Пореска управа поднела је Општинском јавном тужилаштву у Новом Саду кривичну пријаву против оснивача и директора предузећа  "Гала комерц д.о.о." Г.М. из Ветерника, одговорног лица у "Јоја инвестменс д.о.о." Р.Ј. из Лесковца и одговорног лица у "НС дихем траде д.о.о." П.Л. из Новог Сада због основане сумње да су извршили кривично дело утаје пореза.

У намери да избегне плаћање пореза, Г.М. је у октобру и новембру 2007. године употребио у личне сврхе откупљене пољопривредне производе који чине имовину предузећа у износу нешто већем од 196 милиона динара, саопштила је Пореска управа.

Да би прикрио употребу имовине у личне сврхе и створио привид даљег промета робе, Г.М. је сачинио 174 лажна излазна рачуна о продаји робе предузећима "Јоја инвестменс" и  "НС дихем траде".

Провером је утврђено да у том периоду та предузећа нису обављала пословну делатност, односно да промет није обављен.

На тај начин Г.М. је остварио приход физичког лица и тиме избегао обрачун и плаћање пореза на доходак грађана на друге приходе.

Тим радњама буџет Србије оштећен је за нешто више од 37 милиона динара, наведено је у саопштењу.

број коментара 0 Пошаљи коментар