Бившем припаднику ЈСО 11 година затвора због покушаја убиства Украјинца

Апелациони суд у Београду правоснажно је осудио на 11 година затвора некадашњег припадника Јединице за специјалне операције Рајка Пантелинца званог Панчо као организатора криминалне групе која је покушала да убије украјинског бизнисмена Дмитрија Логинова на Кипру 2011. године као и због извршења других кривичних дела.

Сарадници некадашњег припадника ЈСО правоанжно су осуђени на казне од једне до осам година затвора, објављено је на сајту Апелационог суда.

Том одлуком Пантелинцу је за шест месеци смањена јединствена казна на коју је осуђен због удруживања ради вршења кривичних дела, тешког убиства у покушају и недозвољеног држања и ношења оружја.

Рашку Мијаиловићу је казна са девет и по година затвора смањена на осам, а Радовану Галетину са 10 на седам и по година затвора.

Перо Ђурић је због удруживања ради вршења кривичних дела осуђен на годину дана затвора, уместо на две колико је добио првостепеном пресудом.

Апелациони суд наводи да су Пантелинац, Мијаиловић и Галетин осуђени јер су од 1. априла до 31. маја 2011. године, у Србије и на Кипру, поступајући као организована криминална група, заједно са Живојином Тајковим, који је у међувремену правоснажно осуђен у раздвојеном поступку, покушали да убију Логинова из користољубља.

Медији су писали раније да је договорено да Украјинац буде убијен тако што ће бити активирана експлозивна направа, сакривена у једној торби замаскираној у зиду, у тренутку када буде пролазио поред зида.

Међутим, Логинов је преживео, али је остао инвалид, због чега група није добила обећану награду.

Овом одлуком такође је потврђена ослобађајућа пресуда за Јовицу Радисављевића, Душана Обреновића и Младена Ђукића.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи