Деактивиране ручне бомбе на Јарињу, нормализован саобраћај

Косовска полиција привела је три особе на административном пункту Јариње и пронашла две ручне бомбе са детонаторима у аутобусу са расељенима из Крагујевца који су кренули на гласање на КиМ. Бомбе су деактивиране а саобраћај је нормализован. На административном прелазу између Бујановца и Гњилана рассељени су морали да пређу пешке пошто аутобусима није дозвољен улаз.

Три особе из аутобуса на Јарињу ухапшене су по налогу тужиоца, рекао је за РТС шеф оперативе косовске полиције на северу Косова Жељко Бојић.

Раније, на административном прелазу између Бујановца и Гњилана, Косовска полиција није дозволила улазак аутобусима са расељенима, па су они морали пешице да пређу прелаз.

Српска листа саопштила је да су акције Приштине на административним прелазима очигледан покушај спречавања да интерно расељена лица из централне Србије гласају на КиМ, и изјасне се за чврсте инстуционалне везе Срба у Покрајини са државом Србијом.

Од надлежних захтевају да пусте у нормалан рад све административне прелазе. Српска листа, наводи се у саопштењу, неће прихватити резултате избора ако се не обезбеде регуларни услови за гласање свима који то право имају.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво