Тужилаштво у Јагодини ће водити истрагу против бившег помоћника начелника УКП-а

Више јавно тужилаштво у Јагодини спровешће истрагу против бившег помоћника начелника Управе криминалистичке полиције (УКП) Дејана Раденковића (45) и још троје окривљених, речено је Танјугу у београдском вишем тужилаштву.

Они су ухапшени у уторак у акцији Службе за борбу против корупције по налогу Вишег тужилаштва у Београду, а данас треба да буду саслушани код тужиоца у Јагодини.

Поред бившег помоћника некадашњег начелника УКП-а Родољуба Миловића, слободе су лишени и власник фирме "Гасоп“ Радослав Раденковић (68) и финансијска директорка те фирме Мирела Спасић (42).

Такође је ухапшен и шеф Одсека за локални економски развој Општине Бољевац и председник Комисије за набавку специјализованог возила за гашење шумских пожара са опремом Дејан Гавриловић (47).

Сумња се да су они од јула до 18. октобра ове године извршили кривична дела давање мита, примање мита и фалсификовање исправе, саопштио је јуче МУП.

Како је указано у саопштењу, они су у поступку јавне набавке специјализованог возила за гашење шумских пожара са опремом поступали супротно Упутству за учешће на тендеру у оквиру ИПА пројекта прекограничне сарадње Србије и Бугарске који је спровела општина Бољевац.

Предузимали су, како се објашњава, радње у циљу фаворизовања понуђача привредног друштва "Гасоп", које је 14. септембра 2017. изабрано као најповољнији понуђач у поступку јавне набавке вредности од око 15 милиона динара.

За ову услугу Раденковић је, како се сумња, дао мито у износу од 1.000 евра Гавриловићу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво