СРС: Притисак на Шешељеве сведоке одбране

Радикали тврде да су сведоци одбране Војислава Шешеља изложени "страховитом притиску". Неправедно суђење, између осталог, и због неблаговременог достављања докумената, каже шеф Шешељевог правног тима Зоран Красић.

Шеф правног тима Војислава Шешеља, Зоран Красић тврди да поједини сведоци одбране трпе страховит притисак после недавне посете главног тужиоца Сержа Брамерца Београду.

Истом притиску су, каже Красић, изложене и државне институције задужене за сарадњу које документа достављају и Шешељевом тиму.

Радикали оцењују да суђење Војиславу Шешељу пред Хашким трибуналом није правично због неблаговременог достављања списа који се користе у предмету, као и због сталне промене распореда позивања сведока.

Красић каже да је лидер радикала тек пре десет дана добио изјаву коју је Тужилаштву дала вештак из Хрватске Ана Марија Радић, а која је сведочила прошле недеље.

Красић је навео да је у потенцијално ослобађајућим документима које је Тужилаштво доставило правном тиму било и, како је рекао, техничке документације за употребу пегле из неке напуштене касарне као и приватних писама која су војници Војске Републике Српске слали породицама.

"То су све елементи који утичу на ток суђења и чине да оно није праведно. Хаг али и његови симпатизери у Београду желе да елиминишу Шешеља из политичког живота Србије јер је он последња брана и непремостива препрека растурању Србије", рекао је Красић.

Красић је најавио да ће у уторак, среду и четвртак на суђењу сведочити три нова сведока Тужилаштва.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи