Хапшење у Београду због мита и фалсификовања исправа

Четири особе ухапшене због постојања основа сумње да су извршиле кривична дела давање мита, примање мита и фалсификовање исправе.

По налогу тужиоца ухапшени су Д. Р. (45), Р .Р. (68) и М. С. (42) из Београда, одговорна лица привредног друштва "Гасоп" Београд, и Д. Г. (49) из Бољевца, шеф Одсека за локални економски развој општине Бољевац и председник Комисије за набавку специјализованог возила за гашење шумских пожара са опремом, иначе бивши помоћник председника Општине Бољевац.

Постоје основи сумње су осумњичени у периоду од јула до 18. октобра 2017. године договарали и извршили кривична дела давање мита, примање мита и фалсификовање исправе, саопштио је МУП.

Они су то чинили тако што су у поступку јавне набавке специјализованог возила за гашење шумских пожара са опремом поступали супротно Упутству за учешће на тендеру у оквиру ИПА пројекта прекограничне сарадње Републике Србије и Републике Бугарске спроведеног од стране општине Бољевац.

Предузимали су, како се објашњава у саопштењу, радње у циљу фаворизовања понуђача привредног друштва "Гасоп", које је 14. септембра 2017. изабрано као најповољнији понуђач у поступку јавне набавке вредности од око 15.000.000 динара, а за ову услугу осумњичени Д. Р. је дао мито у износу од 1.000 евра осумњиченом Д. Г.

По налогу вишег јавног тужиоца у Београду осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени тужилаштву.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи