Пресуда за убиство Ћурувије очекује се у првој половини 2018.

Суђење за убиство новинара Славка Ћурувије улази у завршну фазу. Сутра почиње извођење писаних доказа, а адвокати кажу да би првостепена пресуда могла да уследи почетком или у првој половини 2018. Данас је саслушан бивши шеф обезбеђења редакције Ћурувијиног "Дневног телеграфа".

Сведок одбране Дарко Попивода каже да је од јануара 1997. до јануара 1999. године био задужен за обезбеђење Дневног телеграфа. Тврди да је у то време радио у фирми "Алфа тим", у власништву бившег команданта црвених беретки Милорада Улемека Легије.

Каже да се Улемек није мешао у његов део посла са обезбеђењем Дневног телеграфа. Сведок је навео да није имао сазнања да је Ћурувији прећено и да је био животно угрожен. После исказа овог сведока почиње извођење писаних доказа што је за адвокате знак да се суђење ближи крају.

Адвокат породице Ћурувија Слободан Ружић каже да ће вероватно у току поступка бити саслушан још неки вештак у вези са повредама од којих је преминуо Славко Ћурувија. "Очекујем да би ово суђење могло да се оконча почетком следеће године", додаје Ружић.

"Можда је то мало прерано, али оно како ја ценим свакако у првој половини следеће године", сматра адвокат отужених Милана Радоњића и Ратка Ромића, Зора Добричанин Никодиновић.

Каже да је предложила још десетак сведока и да о томе суд још није одлучивао.

Славко Ћурувија је убијен у априлу 1999. године. За тај злочин оптужени су некадашњи начелник ДБ-а Радомир Марковић и три бивша припадника те службе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво