Приштина, Апелациони суд одбацио оптужницу против Јевтића

Апелациони суд у Приштини одбацио је као неосновану жалбу Специјалног тужилаштва Косова, у случају министра за заједнице и повратак Далибора Јевтића, генералног секретара министасртсва за заједнице и повратак Ненада Стојчетовића и директора департмана финансија и опште службе Михаијла Прличевића.

Основни суд у Приштини је у јулу ове године одбацио оптужницу којом су тројица званичника била оптужена за злоупотребу службене дужности или овлашћења.

Против ове пресуде Специјално тужилаштв Косова је поднело жалбу, али је Апелациони суд одбацио као неосновану.

Како је саопштено из кабинета министа Јевтића, у пресуди Апелационог суда, истиче се је Основни суд по овом предмету поступио у складу са Законом, када је одбацио оптужбе у овом предмету јер се не постоје елементи кривичног дела, за које се Јевтић, Стојчетовић и Прлинчевић терете.

У образложењу пресуде Апелационог суда се још и наводи да "из описа поступака и доказа на основу којих је покренута оптужница, закључује се да оптужени нису предузели никакве радње у њихов корист нити на штету других лица", што је Основни суд и навео приликом одбацивања оптужнице.

"На основу чињенице да је УНХЦР донирао возила за подршку владиним организацијама али и свим невладиним организацијама који су укључени у промовисање и спровођење права заједница и на основу сличних пракси овог министарства, суд сматра да се поступак окривљених није доказао као прекорачење службених овлашћења, већ је циљ био да се помогне институцији која служи општем интересу заједница", наведено је у пресуди.

Оптужницом која је одбачена а коју је поднело Специјално тужилаштво Косова теретила је Јевтића да је, у својству министра МЗП-а Ненада Стојчетовић у својству генералног секретара и Михајло Прлинчевић у својству директора одељења за администрацију и финансија у овом министарству 11. фебруара 2014. за заједничко дело злоупотребе службеног положаја.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво