Случај Ћурувија, саслушање сведока приводи се крају

Суђење оптуженима за убиство новинара Славка Ћурувије ускоро би требало да пређе у другу фазу доказног поступка, односно у вршење увида у писану документацију, речено је у Специјалном суду у Београду.

Председавајућа судског већа Снежана Јовановић рекла је на крају данашњег рочишта да је саслушање сведока приведено крају и да је остало још њих неколико, а да је план да се крене са увидом у писану документацију.

Данас су иначе сведочили сведоци одбране, бивша секретарица државне безбедности Љиљана Зарубица и девојка из Панчева Александра Ковачевић Николаш, која је познавала једног од сведока тужилаштва.

За убиство Ћурувије оптужени су бивши начелник Државне безбедности (ДБ) Радомир Марковић, некадашњи начелник београдског центра ДБ Милан Радоњић, бивши главни инспектор Друге управе ДБ Ратко Ромић и припадник резервног састава ДБ Мирослав Курак.

По оптужници, Ћурувију је убио Курак, који је у бекству, а саучесник му је био Ромић, који је, као и Радоњић, ухапшен јануара 2014.

Ћурувија је убијен 11. априла 1999. у Светогорској улици Београду, а оптужени су током претходних рочишта одбацили било какву повезаност с тим злочином.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво