Навијачу ОФК-а 12 година затвора за убиство навијача Партизана

Апелациони суд у Београду правоснажно је осудио на 12 година затвора навијача ОФК Београда Стефана Обреновића због убиства навијача Партизана Владимира Живковића на Карабурми 25. октобра 2013, тако што му је задао убоде ножем, а његови помагачи га ишутирали до смрти.

Овом одлуком, која је објављена на сајту Апелационог суда, потврђена је казна коју је Обреновићу из навијачке групе "блу унион" изрекао Виши суд, с тим што му је у казну урачунат и екстрадициони притвор у Немачкој.

Обреновић је након злочина побегао у Немачку где је ухапшен по српској потерници, а потом изручен Србији.

Његови саучесници Н. Ћ., Д. К. и М. Ј, према којима је поступак окончан, осуђени су раније због учествовања у групи која врши кривично дело, у овом случају јер су заједничким деловањем убили Живковића из Партизанове навијачке групе "Забрањени".

Живковић је убијен ножем 25. октобра 2013. u тучи у дворишту Основне школе "Филип Вишњић" на Карабурми.

Обреновић му је, према пресуди, задао убод ножем у леђа и посекотину на длану док су га остали ишутирали до смрти.

По налажењу Апелационог суда, првостепени суд је правилно као олакшавајуће околности ценио ранији живот Обреновића, имајући у виду да је релативно млад, док је од отежавајућих околности ценио његово држање после учињеног кривичног дела, односно да се дао у бекство.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво