Марјановићу продужен притвор за још 30 дана

Виши су суд у Београду продужио је за још 30 дана притвор Зорану Марјановићу, осумњиченом за убиство супруге Јелене 2. априла 2016. године у Борчи.

Притвор му је због узнемирења јавности продужио судија за претходни поступак, а његови браниоци могу да се жалбе на ову одлуку кривичном ванпретресном већу суда.

Против Марјановића се наставља истрага у Вишем јавном тужилаштву у Београду због кривичног дела тешко убиство за које је запрећена казна од 10 до 40 година затвора.

Портпаролка суда Бојана Станковић рекла је за Танјуг да је судија за претходни поступак преиспитивао разлоге за даље задржавање осумњиченог у притвору и донео решење којим му је продужио притвор до 30 дана.

"Притвор му је продужен због начина и тежине последица кривичног дела које су довеле до узнемирања јавности које може угрозити несметано и правично вођење кривичног поступка", додала је Станковићева.

Такође је указала да против наведеног решења осумњичени и његов бранилац могу изјавити жалбу кривичном ванрасправном већу у року од три дана од пријема решења.

Убиство Јелене Марјановић медијски је најпраћенији случај у Србији већ годину и по дана са разним верзијама о идентитету извршиоца, као и начинима и масту извршења злочина.

Марјановић је ухапшен 15. септембра, након готово годину и по дана од убиства. 

Он је био и раније привођен али је након испитивања у полицији и на полиграфу пуштан због недостатка доказа.

На саслушању у Вишем јавном тужилаштву у Београду негирао да је убио супругу и поновио све што је и раније говорио на саслушањима у полицији.

Тада је, према писању медија, рекао да је тог дана, 2. априла 2016. био са супругом и ћерком у шетњи у Борчи након чега је Јелена продужила на џогинг, а он се вратио са ћеком кући око 15-16 часова.

Нестанак супруге је пријавио око 20 сати, а њено тело је полиција пронашла сутрадан на насипу у Борчи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи