Две и по године затвора јер су омогућили лажне пензије

Виши суд у Београду осудио је на две и по године затвора Средоја Мирковића због помагања у злоупотреби службеног положаја и учешћа у групи која је омогућила лажне пензије за више од 50 особа.

Бивши контролор плаћених доприноса Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање Иван Ђинђић и још пет особа, међу којима и Мирковић ухапшени су 2014. године због сумње да су омогућили лажне пензије за 58 особа.

Мирковићу се у казну урачунава и време проведено у притвору од 7. маја 2014. године када је ухапшен до 4. јула 2014. године, када му је притвор укинут.

Додаје се да је Мирковић обавезан да надокнади трошкове кривичног поступка, о чијој висини ће суд накнадно одлучити посебним решењем као и да плати трошкове судског паушала у износу од по 50.000 динара, у року од 15 дана од правноснажности пресуде, под претњом принудног извршења.

Против те пресуде оптужени, његов бранилац и јавни тужилац могу уложити жалбу Апелационом суду у Београду.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво