Протестни скуп оштећених власника

Поводом хапшења власника "Делта Легала" Александра Лукића, чија фирма није завршила станове у насељу "Филмски град", Удружење оштећених власника тражи одговоре од надлежних и "Станкома" како да дођу до својих станова уплаћених пре неколико година.

Чланови удружења "1.000 оштећених" на протестном скупу изразили су наду да ће почети решавање проблеми са фирмама од којих су откупили станове у изградњи, истичући да то потврђује хапшење директора и оснивача београдског грађевинског предузећа "Делта легал" Александра Лукића.

Преварени власници траже одговоре од надлежних и фирме "Станком" како да дођу до својих станова уплаћених пре неколико година.

"После хапшења Лукића, ми се надамо да ће надлежни да се тргну и реше овај проблем", рекла је чланица удружења "1.000 оштећених" Снежана Стевановић.

Она је једна од оштећених купаца, 2005. године је купила једнособан стан у улици Ратка Митровића чија градња још увек није ни близу завршетка.

Стевановићева је казала да се од оснивања удружења, пре више од годину дана, јавио велики број људи са истим проблемом, не само из Београда него и из других градова.

Главни инвеститор станова, грађевинска фирма "Станком " и суинвеститор "Делта легал" имали су све потребне папире и дозволе што, како је истакла, указује да то није случај дивље градње.

"Приликом куповине имала сам поверење у 'Станком', али испоставило се да та фирма има проблеме са свим својим суинвеститорима и подизвођачима", казала је Стевановићева и навела да су оштећени станари "немоћни јер закон ивеститоре не обавезује да заврше започете зграде, већ само да започну градњу".

Из удружења најављују де ће се упорно борити да остваре права и да натерају инвеститоре да заврше оно што су грађани платили.

Око 1.000 грађана који су купили станове у изградњи у више објеката у Београду, још увек није ни близу усељења иако су станови по уговорима који су оверени у суду, требали да буду завршени 2006. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво