Притворен власник фирме која је снабдевала храном школе у Београду

У Првом основном суду одређен je притвор до 30 дана власнику кетеринг фирме која је снабдевала храном четири београдске основне школе у којима је дошло до тровања ђака, речено је агенцији "Бета" у том суду.

Судија за претходни поступак тог суда одредио је осумњиченом притвор због опасности да би са слободе могао да утиче на сведоке, навели су у суду, преноси Бета.

Претходно је Прво основно тужилаштво саслушало Б. П. (41), чија је фирма снабдевала храном школе у којима је дошло до масовног тровања ученика и предложило суду да му одреди притвор до 30 дана, навео је Танјуг.

Осумњиченом се на терет ставља кривично дело производња и стављање у промет шкодљивих производа, речено је Танјугу у тужилаштву.

Претходних дана Градском заводу за јавно здравље пријављено је 149 деце са стомачним тегобама из шест београдских основних школа.

Полиција је јуче саопштила да је Б. П. у својству одговорног лица привредног друштва које је имало закључене уговоре о јавним набавкама са основним школама "Браћа Барух", "Вељко Дугошевић", "Војвода Мишић" и "Радојка Лакић", а у вези са достављањем припремљених оброка, од 2. до 3. октобра производио и ставио у промет шкодљиве животне намирнице.

Те намирнице је, додаје се у саопштењу, испоручио овим основним школама где су код великог броја ученика наступиле здравствене тегобе.

Због могућег тровања предложено је да се привремено школама обустави кетеринг фирме која снабдева те школске кухиње храном.

Код деце су наступили типични симптоми заразног тровања храном, где доминирају мучнина, повраћање и дијареја.

број коментара 0 пошаљи коментар