Преиначено решење о притвору Зорану Марјановићу

Виши суд у Београду преиначио је решење о одређивању притвора Зорану Марјановићу, тако што му је притвор одредио само због узнемирења јавности, док је укинуо разлог – опасност утицања на сведоке, речено је "Танјугу" у том суду.

Одлучујући по жалбама Марјановићевих бранилаца, на решење судије за претходни поступак којим му је притвор био одређен само због опасности утицања на сведоке, кривично ванпретресно веће је закључило да нема законских основа за притвор из тог разлога, јер тужилаштво у свом предлогу није именовало односно индивидуализовало сведоке на које би Марјановић могао да утиче.

То веће је, међутим, уважило жалбу јавног тужиоца и одредило притвор према Марјановићу имајући у виду да "постоји основана сумња да је извршио кривично дело тешко убиство, а да су начин и последице извршења кривичног дела, у конкретном случају, довеле до узнемирења јавности које може угрозити несметано и правично вођење кривичног поступка", рекла је Танјугу портпаролка суда Бојана Станковић.

Додала је да су жалбе бранилаца, у делу у којима се оспорава постојање основане сумње да је окривљени извршио кривично дело које му се ставља на терет, као неопходан услов за одређивање притвора оцењене као неосноване, односно да су одбијене.

То решење је правоснажно, тако да Марјановић остаје у притвору до нове одлуке суда средином октобра.

Убиство Јелене Марјановић медијски је најпраћенији случај у Србији већ годину и по са разним верзијама о идентитету извршиоца, као и начинима и месту извршења злочина.

Марјановић је ухапшен 15. септембра, након готово годину и по од убиства. 

На терет му се ставља кривично дело тешко убиство, за које је запрећена казна од десет до 40 година затвора.

Марјановић је и раније привођен, али је након испитивања у полицији и на полиграфу пуштан због недостатка доказа.

Он је 16. септембра на саслушању у Вишем јавном тужилаштву у Београду негирао да је убио супругу и поновио све што је и раније говорио на саслушањима у полицији.

Тада је, према писању медија, рекао да је тог дана, 2. априла 2016, био са супругом и ћерком у шетњи у Борчи, након чега је Јелена продужила на џогинг, а он се вратио са ћеком кући у 15-16 сати.

Нестанак супруге је пријавио око 20 сати, а њено тело је полиција пронашла сутрадан на насипу у Борчи.

број коментара 5 Пошаљи коментар
(петак, 29. сеп 2017, 09:27) - anonymous [нерегистровани]

Predlog

Ako je to razlog trebalo bi ga pustiti da se brani sa slobode jer se niko u mojoj okolini nije uznemirio.

(петак, 29. сеп 2017, 08:01) - Komsija [нерегистровани]

Zasto

I posle se ja pitam zasto je moj komsija pobegao sa celom porodicom u Kanadu. Nece covek da zivi u ovakvoj zemlji gde se desavaju ovakve stvari a ovo je jedan milijarditi deo onoga sto je neshvatljivo za normalnog coveka.

(петак, 29. сеп 2017, 00:12) - anonymous [нерегистровани]

csi

Molio bih sud da se slucaj ne ispusta dok se ne dokaze, barem suprotno od tuzioca ako ne drugacije, ali takodje bih podvukao da se mora krenuti u pronalaz oruzja, moj licni osecaj je da je oruzje kojim je ovo izvrseno veoma blizu, takodje patologija i 3d rekonstrukcija mogu dati i pravo vreme i sliku o tome, nesto kao simulacija igrice ali moze da se odradi do kamencica detalja, verovatno je negde bilo 5 minuta propusta u vemenu dok je to uradjeno, 3d rekonstrukcija bi verivatno otkrila to vreme.

(четвртак, 28. сеп 2017, 19:09) - anonymous [нерегистровани]

H....

Rijaliti od Srbije....

(четвртак, 28. сеп 2017, 16:54) - anonymous [нерегистровани]

Hoce li ista biti uradjeno da valja

Srbija - drzava reality hapsenja