Краљево, убијен мушкарац који је претио бомбом

Полиција у Краљеву убила је мушкарца који је синоћ претио да ће активирати бомбу у кући пуној људи. Претходно су покушали да ухапсе Д. Ј. (1985) у близини аутобуске станице због претњи да ће бацити бомбу на полицијску станицу у Краљеву, али и сумње да је у претходних неколико дана извршио више тешких крађа.

Међутим, Д. Ј. је приликом покушаја хапшења извадио ручну бомбу и запретио да ће је бацити на полицајце. Припадници МУП-а су касније са њим успоставили контакт мобилним телефоном, али упркос преговорима, он није желео да се преда.

Након тога, полицајци су лоцирали кућу где се са бомбом скривао осумњичени, а у објекту се, у том тренутку, налазило још десет особа, међу којима и једна осамнаестомесечна беба и четворо деце од шест до 13 година. Ту је била и његова петнаестогодишња девојка.

Пошто је претио да ће бацити бомбу, припадници полиције су били приморани да упадну у кућу, а Д. Ј. је тада покушао да је активира, због чега су га полицајци лишили живота.

Један од полицијских службеника је присебном и брзом интервенцијом успео да дође до Д. Ј. пре него што је осумњичени бацио бомбу, и тако спречи далеко већу трагедију у којој су могла да страдају деца и остали присутни у кући.

"Јутрос су нам наредили да затворимо ролетне, да бежимо доле, ако имамо децу да склонимо на ту страну, каже, опасно је, може бити пуцњаве. Онда после, пошто је била пуцњава, убили су га", каже комшија Томо Милојевић. 

Узнемирени су били и становници околних улица.

"Лопови на све стране, ја увече не смем да спавам, бојим се, бога ми", жали се Весна Филиповић.

"У овом насељу до сада је било мирно и фино, било је слоге, а шта је то било јутрос, ја немам појма", каже Ратомир Прашчевић. 

Убијени је претходних дана на свом Фејсбук профилу претио полицији и објавио фотографију са бомбом. Пре око годину дана изашао је из затвора после дугогодишње робије.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво